Wat te zien-Wat te doen

Het Parc naturel van de Causses van de Quercy is rijk aan bezienswaardighede om te ontdekken zowel uit oogpunt van natuur en als historische en archecturale erfgoed. 

In de omgeving

 • Een paar kilometer van Sauliac vind je het Openluchtmuseum van Cuzals van de quercy dat op 20 ha, twee boerderijen (één uit het tijdperk voor de Franse revolutie en één uit het begin van de 20 ste eeuw) en een aantal kleine musea waar je kennes kunt maken mat het landelijk leven van weleer.
   

 •  In Cabrerets bevindt zich het kasteel vand de "duivel" vastgeklemd aan de steile rotswand, ook semi-grondwoningen (troglodytes genoemd) en het prehistorisch centrum vanPech Merle,  waar je grotten met voorhistorische rotsshilderingen en het Museum van de prehistorie kunt bezichtigen.
   

 • In Saint Cirq Lapopiewat beschouwd wordt als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Je kunt het prachtig bewaard gebleven middeleeuwse stadje bezoeken, wat vastgeklemd zit aan de rotsen met uitzicht op de Lot. Je ontdekt allerlei kleine steegjes, het is rijk aan ambachtslieden en tentoonstellingen, er zijn veel kleine restaurantjes en historische plekjes.
   

 • Het  Kasteel van Cénevieres dateert uit de 13 de en 16 eeuw en is geclassificeerd tot historisch monument.

 

Op minder dan 50 Km:

 • Figeac : Stad van kunst en geschiedenis, met middeleeuwse huizen uit de 12e, 13e, en 14e eeuw met vakwerk gevels en het museum van Champollion, de vertaler van het hiërogliefen schrift.
   

 • Cahors : de hoofstad van de Quercy, rijk aan geschiedenis, waarvan de brug Valentré een must is, steegjes zijn ook de moeite waard om te verkennen, zeker in de avond.
   

 • Rocamadour : de stad ligt geklemd tegen een rotswand van 150 m hoog en is de tweede meest bezochte plek in Frankrijk na de Mont St-Michel.
   

 • le Gouffre de Padirac : bestaat bij de ingang uit een enorm gat en ten tweede uit een grot met een ondergrondse rivier, die je per boot bevaart.
   

 • Capdenac-le-Haut: een middeleeuwse stad met uitzicht op de Lot op een hoogte van 110 m

Een oneindige lijst !

 

 

 

 

( naar boven )

 

 

 


LES CADICHONS

 

 

 

Welkom

 

De Camping

OrigineelOvernachten

Huur gite

Wandelen met ezels

Spéciale aanbieding
 

 Prijslijst
Roetebeschrijving
Praktische Informatie

 

Gastenboek

 

Trekking
 Wat te zien, wat te doen
 

Links en websites van vrienden

 

 

Contact:

Dominique et Jean-Pierre

Caumiant

 

les-cadichons@wanadoo.fr

 

Tél.: +33 565 30 91 56